Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το ΜΑΣ καταγγέλλει ως τρομοκρατική πράξη απέναντι στους σπουδαστές το κάλεσμα σε δική τεσσάρων σπουδαστών του ΤΕΙ Σερρών, μεταξύ αυτών και ενός μέλους του ΜΑΣ, για τη συμμετοχή τους στον αποκλεισμό δρόμου στα πλαίσια των σπουδαστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» που λειτουργεί ως ένα ακόμη εργαλείο της κυβέρνησης με στόχο τη διάλυση των ΤΕΙ.

Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να καθυποτάξει το λαό και να τον κάνει να δεχτεί τη βάρβαρη πολιτική της χρησιμοποιεί τόσο το καρότο όσο και το μαστίγιο. Από τη μια καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες λέγοντας πως τα δύσκολα για το λαό πέρασαν, πως έρχεται η οικονομική ανάκαμψη και η ανακούφιση του λαού. Σε αυτό το σκοπό αξιοποιεί και το πρωτογενές πλεόνασμα που προήλθε από τα χαράτσια, την άγρια φορολογία του λαϊκού εισοδήματος, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τις περικοπές που γίνονται σε υγεία, πρόνοια, παιδεία κ.α, για να δώσει ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους, μπροστά και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου. Από την άλλη εντείνει την καταστολή. Απεργίες βγαίνουν παράνομες, κινητοποιήσεις αντιμετωπίζονται με αστυνομική βία, συνδικαλιστές διώκονται, εργαζόμενοι, μαθητές και σπουδαστές που αγωνίζονται σέρνονται στα δικαστήρια. Ο στόχος τους είναι προφανής. Αφενός θέλουν το λαό χειροκροτητή της σφαγής του, αφετέρου όσους δε μπορούν να πείσουν γι’ αυτό τους θέλουν φοβισμένους να κάθονται στα αβγά τους.

Οι σπουδαστές να μην παρασυρθούν από τα ψέματα της κυβέρνησης! Η όποια ανάκαμψη έρθει θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια του λαϊκού εισοδήματος, θα είναι ανάκαμψη για τα κέρδη των λίγων, των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλεμπόρων, γι’ αυτό και θα συνοδεύεται από φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση για το λαό, από επιπλέον δυσβάστακτα μέτρα.

Οι σπουδαστές να μην υποκύψουν στην καταστολή! Έχουμε δοκιμάσει όλο το προηγούμενο διάστημα, τη λογική του μικρότερου κακού και ότι δεν αλλάζει τίποτα. Το μόνο αποτέλεσμα ήταν η ζωή μας να χειροτερεύει. Εμείς οι ίδιοι είμαστε η δύναμη που θα καταφέρει να δώσει αποτελέσματα. Δε δοκιμάσαμε όμως τη δύναμη της οργάνωσης του, της σύγκρουσης με την εξουσία των μεγαλοεπιχειρηματιών, τη σύγκρουση με τις κυβερνήσεις τους, την Ε.Ε, τα κόμματα της και κάθε μηχανισμό που δουλεύει γι’ αυτή την εξουσία.

Οι σπουδαστές να καταδικάσουν τη στάση της ΔΑΠ, η οποία αρχικά δεν έμπαινε σε Δ.Σ. να καταδικάσει τη καταστολή της κυβέρνησης, αλλά και αφότου κάλεσε μετά από πίεση, οι τοποθετήσεις τους αθώωναν τη καταστολή ίσα ίσα  ζητούσαν να ενταθεί η καταστολή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ως ΜΑΣ καλούμε κάθε σπουδαστικό σύλλογο, κάθε λαϊκό φορέα να καταδικάσει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια. Καλούμε τους σπουδαστές να συμπαραταχθούν με την εργατική τάξη και τον υπόλοιπο λαό που υποφέρει από την ίδια πολιτική και να οργανώσουν την πάλη τους για μια ανώτατη εκπαίδευση αποδεσμευμένη από τα βάσανα που προκαλεί η πρόσδεση της στις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά υπηρέτη των αναγκών του λαού και της εξουσίας του.

Δίνουμε απάντηση ενάντια στη καταστολή των εργοδοτών και της κυβέρνησης απέναντι στους αγώνες μας τη Τετάρτη 9/4 στην απεργιακή συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ στη Πλ. Ελευθερίας!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ

 

 

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Comments are closed.