Οι φοιτητές δεν σκύβουν το κεφάλι! ΟΛΟΙ την Πέμπτη 9/11 στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ!

Στην Αθήνα η προσυγκέντρωση των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στις 18:00 στα Προπύλαια

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις περισσότερων από 60 φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, δεκάδων επιτροπών αγώνα και ετών σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη 7 Νοέμβρη.

Με τις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων δώσαμε απάντηση στην κυβέρνηση που συνεχίζει, όπως και οι προηγούμενες, να χτυπάει το δικαίωμα μας στις σπουδές και το μέλλον.

 

Δώσαμε απάντηση στα παραμύθια της κυβέρνησης ότι "δεν υπάρχει φράγκο" για τις σπουδές μας ενώ την ίδια ώρα δίνει 2,4 δις για την αναβάθμιση των F-16 που θα συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και 6,7 δις σε βιομηχάνους και "επενδυτές".

 

Κάναμε ξεκάθαρο ότι οι φοιτητές δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε το καλοκαίρι στη Βουλή ενισχύει τους φραγμούς για να σπουδάσουμε και να δουλέψουμε στο αντικείμενό μας με δικαιώματα, όταν εφαρμόζει το μνημόνιο στην παιδεία. Ενισχύει την κατηγοριοποίηση των αποφοίτων – με την εισαγωγή και των 2ετών σπουδών -,  γενικεύει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, δίνει άσυλο στις επιχειρήσεις και στις εργολαβίες μέσα στις σχολές.

 

Οι σπουδαστές των ΤΕΙ με τη μαζική τους συμμετοχή έδωσαν απάντηση στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν δημοσιευθεί δεν απαντά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά απέναντι στην νέα αντιλαϊκή επιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να "κλείσει" την 3η αξιολόγηση.  Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας.

 

Κλιμακώνουμε την πάλη μας:

·         με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη. Στην Αθήνα στις 18:00 στα Προπύλαια η προσυγκέντρωση των  φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

·         σε κάθε τμήμα και έτος κάνουμε συνέλευση και εκλέγουμε την επιτροπή μας.

·         στον εορτασμό του Πολυτεχνείου για να στείλουμε μήνυμα ότι η νεολαία δεν προσκυνά τις συμφωνίες και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης που δίνει γη και ύδωρ στους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες

·         Δυναμώνουμε  την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για όλα όσα έχουμε ανάγκη!

 

Ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές!

Όλοι μαζί μια γροθιά μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

 

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια και να δουλεύουμε στο αντικείμενο μας με δικαιώματα!

Comments are closed.