Καταγγελία για την καταστολή ενάντια σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές που κινητοποιούνταν στο Υπουργείο Παιδείας

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την άγρια καταστολή ενάντια στη μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών και φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 2/3.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, την ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, το χτύπημα εστιακών φοιτητών η κυβέρνηση δεν δίστασε να επιτεθεί με ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Στην κινητοποίηση ενώθηκαν οι εκπαιδευτικοί που απαιτούσαν να μη γίνει καμιά απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού, διεκδικούσαν μαζικούς διορισμούς, μόνιμη δουλειά για όλους, μαζί με τους φοιτητές και τους συλλόγους της Φιλοσοφικής, των Δασκάλων, του Ιστορικού – Αρχαιολογικού, τις επιτροπές αγώνα της ΦΜΣ διεκδικώντας καμία απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο τους, ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση και γνώση με το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενό τους, δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Αυτά τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών θέλησε να πνίξει η κυβέρνηση γιατί δεν είναι στις επιταγές της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που ακολουθεί πιστά.

Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησε χωρίς σκέψη στο ψαχνό.

Απάντηση πήρε από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς και φοιτητές που κατέλαβαν το προαύλιο του υπουργείου και θα πάρουν νέα πιο μαζική, πιο δυναμική απάντηση απ’ όλους τους εργαζομένους και τους φοιτητές

Δεν μας τρομοκρατούν. Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Καλούμε όλους τους συλλόγους να καταδικάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς. Να μπούνε στον αγώνα για να μην περάσει η απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία μας.

Comments are closed.