Όχι στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ που μετατρέπει τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο!

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ δίνει «Γη και ύδωρ» στους Αμερικάνους, μπλέκοντας τον λαό μας ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την δημιουργία νέων βάσεων, αναβαθμίζοντας το ρόλο των ήδη υπαρχόντων, αξιοποιώντας τις υποδομές της χώρας( βλ Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη) για να εξυπηρετηθούν τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα.

Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και συνολικά η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή αποτέλεσαν και θα αποτελούν ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων και ταυτόχρονα μαγνήτες πιθανών επιθέσεων. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μοναδικός στόχος είναι η εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή. «Κάνουν πλάτες» στην τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται, δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, παρά μόνο έναν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο, θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών.

Η νεολαία, ο εργαζόμενος λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από αυτές τις συμφωνίες, από τα εκβιαστικά διλλήματα «συνεκμετάλλευση για αποφυγή της σύγκρουσης». Η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση του. Η διέξοδος είναι στη σύγκρουση με τους σχεδιασμούς που υπηρετούν ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, στη διεκδίκηση της απεμπλοκής.

Τώρα να γίνει υπόθεση των φοιτητών και των φοιτητικών Συλλόγων η οργανωμένη αντιιμπεριαλιστική πάλη, να εκφραστεί από κοινού με τον εργαζόμενο λαό η αντίθεση στους σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι!

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
  • Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ- ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!!

Comments are closed.