Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα!

Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις κάνουν «πλάτες» στους επιχειρηματικούς ομίλους, που αξιοποιούν την ανεργία για να ρίχνουν μισθούς και μεροκάματα, να τσαλαπατούν δικαιώματα, να μειώνουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Χρόνια τώρα και με κρίση και με ανάπτυξη, το δικαίωμα στη δουλειά «σκοντάφτει» στις συμπληγάδες της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Είναι υποκριτική η «ανησυχία» της κυβέρνησης για τους νέους, το μέλλον τους όταν οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη προχωρούν την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, εντείνουν τις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα πτυχία- τα Ιδρύματα και τους αποφοίτους, το κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών. Παραμένουν και στην μεταμνημονιακή «κανονικότητα» της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα και του ΣΥΡΙΖΑ χθες, οι επιλογές συνέχισης της «απαγόρευσης» των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και ενίσχυσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας «χαρίζοντας» μισοδουλειά και μισοζωή σε χιλιάδες συμβασιούχους, «αναπληρωτές», «ωρομίσθιους», «επικουρικούς», «κοινωφελήτες» κ.α.

Το «νήμα» που διαπερνά την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων συνδέεται με την καταστολή και τον περιορισμό των κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, των αγώνων του λαού, των κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων, με το παραπέρα χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης και την φοροληστεία του λαού.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο «Ειδικό Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών» ενάντια στις απολύσεις, για ανανέωση της σύμβασης τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στελέχωση δήμων και υπηρεσιών με μόνιμο και σταθερό προσωπικό

Comments are closed.