Μέτρα στήριξης για τους φοιτητές- σπουδαστές που κάνουν πρακτική άσκηση

Εκτελεστική Γραμματεία

Ύστερα από τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αναστολή συμβάσεων αλλά και για το κλείσιμο των Πανεπιστημίων μπροστά στην πανδημία χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι που έκαναν την πρακτική τους άσκηση έχουν μείνει ξεκρέμαστοι χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση, συνολικά απροστάτευτοι στις δύσκολες συνθήκες.

Αυτοί οι νέοι υπολογίζουν στο ποσό που έπαιρναν ή θα έπαιρναν ακόμη και στις πολλές περιπτώσεις που αυτό είναι ιδιαίτερα μικρό για να εξασφαλίσουν τα έξοδα του, να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Με αυτό πληρώνουν ενοίκια, δίδακτρα και άλλα απαραίτητα για τη σίτιση και τη διαβίωση τους. Παράλληλα, απουσιάζει πλήρως η παραμικρή ενημέρωση από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων για το αν πρόκειται να συνεχιστεί η πρακτική άσκηση, με ποιους όρους, πότε και αν θα αποζημιωθούν οι φοιτητές για τους περισσότερους από τους οποίους η πρακτική άσκηση αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη πτυχίου.

 

Να ενταχθούν όλοι οι φοιτητές και οι σπουδαστές που έκαναν ή θα ξεκινούσαν αυτή την περίοδο την πρακτική τους άσκηση στο έκτακτο επίδομα των 800€, αλλά και στην έκπτωση ενοικίου. Με ευθύνη των Ιδρυμάτων να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης μετά το πέρας της πανδημίας. Να προσαρμοστούν οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της πρακτικής, τα χρονικά περιθώρια, τα προαπαιτούμενα για τη διεκπεραίωση της στις νέες συνθήκες που απορρέουν από την πανδημία και το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων. Κανένας πρακτικάριος να μην επιβαρυνθεί επιπλέον είτε οικονομικά είτε στην πορεία των σπουδών του.

Comments are closed.