Οι ΦΣ Αρχιτεκτονικής και ΝΦΕΕΜΠ σε παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΕΜΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΝΕΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΕΜΠ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΜΠ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ! 
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ! 

Καταγγέλουμε την πρυτανεία του ΕΜΠ που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν παίρνει κανένα μέτρο για να προστατεύσει τους φοιτητές του Ιδρύματος και τις ανάγκες τους.  

Πιο συγκεκριμένα η πρυτανεία του πολυτεχνείου προωθεί για άλλο ένα εξάμηνο την τηλεκπαίδευση και δεν παίρνει κανένα μέτρο για να γίνουν τα μαθήματα δια ζώσης και με ασφάλεια. Το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση πόσο μάλλον τα εργαστήρια. Ταυτόχρονα, μαζί με την υποβάθμιση της γνώσης και των πτυχίων μας, μπαίνουν φραγμοί σε δεκάδες συμφοιτητές μας στο να μπορούν να σπουδάσουν μιας και πολλοί από αυτούς έχουν θέμα με την σύνδεση στο διαδίκτυο, έχουν γονείς που δουλεύουν μέσω τηλεργασίας ή άλλα αδέρφια σε άλλες βαθμίδες τις εκπαίδευσης ή σε άλλα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να μην έχουν καν τον εξοπλισμό για να συμμετέχουν.  

Την ίδια στιγμή οι εστίες ρημάζουν! Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς ο εργολάβος προχώρησε σε απολύσεις με αποτέλεσμα να μείνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι στο εστιατόριο, να εντατικοποιηθεί η εργασία, να πέσει η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού. Αποτέλεσμα, να πηγαίνουν φοιτητές στο νοσοκομείο, να φτιάχνονται φαγητά με ληγμένο τυρί, να βρίσκουμε μπαλάκια του πινγκ πονγκ μες το φαί μας.  

Είναι αναγκαίο να ανοίξουν άμεσα όλες οι σχολές, με πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, με συχνές απολυμάνσεις, με συχνά και δωρεάν τεστ για όλους τους φοιτητές, με πρόσληψη νέου καθηγητικού προσωπικού που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, με αξιοποίηση των διδακτόρων ,με πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ, με άνοιγμα αιθουσών που φυτοζωούν αυτή την στιγμή όπως το Γκίνη, η αίθουσα τελετών στην πρυτανεία, το πάρκο Λαυρίου, εκθεσιακά κέντρα κλπ. 

Παλεύουμε για να πάρουν πόδι οι εργολάβοι από τις εστίες μας, να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.  

Έχουν όλοι τους ευθύνη γιατί όλοι τους ακολουθούν μια συγκεκριμένη πολιτική που μέρα με την μέρα τσακίζει περαιτέρω το δικαίωμα μας στο να σπουδάζουμε. Και όλα αυτά για να κάνουν πάρτι οι επιχειρήσεις μέσα στις σχολές μας, για να πετσοκόβεται ο κρατικός προϋπολογισμός και να δεσμεύεται δημοσιονομικό κενό ώστε να πηγαίνει σε δωράκια στους μεγαλοξενοδόχους και τους επιχειρηματίες, για να ανεβαίνει το ΕΜΠ στους δείκτες αξιολόγησης που ορίζονται με τα κριτήρια της ΕΕ και προωθούνται οι αντιδραστικές αλλαγές για την εκπαίδευση για να βγαίνουμε μηχανικοί κομμένοι και ραμμένοι στις ανάγκες τους χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.  

Δεν θα τους περάσει. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτή την τραγική κατάσταση που έχουν έρθει τα πανεπιστήμια μας! Ο ένας παίρνει την σκυτάλη από τον άλλον και χαμένοι κάθε φορά βγαίνουμε εμείς. Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.  

Καλούμε κάθε φοιτητή να σηκώσει το κεφάλι, να βγεί μπροστά να αγωνιστεί για τις σπουδές του , για την ζωή του, για τα όνειρα του. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα, όλοι μαζί όμως, μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω!  

Προχωράμε σε κατάληψη της πρυτανείας ζητώντας: 

  • Η σύγκλητος και οι πρυτανικές αρχές να καταρτίσουν και να αποφασίσουν σχέδιο για να γίνει διά ζώσης το εξάμηνο με όλα τα μέτρα προστασίας. 

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στο εστιατόριο. 

  • Να βελτιωθεί ΤΩΡΑ η ποιότητα κ ποσότητα του φαγητού. 

 

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τους φοιτητικούς συλλόγους του ΕΜΠ να προχωρήσουμε σε κατάληψη στην πρυτανεία και να απαιτήσουμε να δοθούν ΤΩΡΑ απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών. 

Comments are closed.