ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια Πέμπτρη 24/9

 

Εκτελεστική Γραμματεία 

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια αύριο στις 10 πμ 

 

Να λειτουργήσουν σχολεία και Πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας!  

 

Χαιρετίζουμε τους μαθητές και τα σχολεία όλης της χώρας που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας! 

Η κυβέρνηση από το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων με παράλληλη προστασία της υγείας μας με αποτέλεσμα σήμερα οι μαθητές να βρίσκονται καθημερινά σε ακατάλληλους χώρους, στοιβαγμένοι, χωρίς να υπάρχει στα σχολεία προσωπικό καθαριότητας, με τις ίδιες συνθήκες κρατάει τα Πανεπιστήμια κλειστά, οδηγεί τους φοιτητές σε εγκατάλειψη σπουδών, μας καταδικάζει στην ανασφάλεια. Παράλληλα, επιμένει να ασκεί επιδεικτικά κριτική στη νεολαία και συκοφαντεί τον αγώνα των μαθητών. Διαστρεβλώνει τα αιτήματα τους παρουσιάζοντας τους ως «αρνητές της μάσκας» προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της γιατί αυτό τη βολεύει ώστε να κουκουλώσει την τραγική κατάσταση των σχολείων που βγάζει τους μαθητές στους δρόμους Μπροστά στον αγώνα που κάνουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς για τα αυτονόητα κυβέρνηση και τοπικές αρχές επιστρατεύουν απειλές, διώξεις και εισαγγελικές παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουν ότι θα επικρατήσει σιγή ιχθύος στα σχολεία. 

Μέχρι χθες ήμασταν μαθητές, αύριο θα είμαστε εργαζόμενοι-άνεργοι. 

Ενιαία η επίθεση, ενιαία η αντεπίθεση 

 

Κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης, συκοφάντησης και καταστολής, μαθητές φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δυναμώνουμε τον κοινό μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε σχολεία και Πανεπιστήμια. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την Παιδεία, να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις καθηγητών και διδασκόντων ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με μειωμένο αριθμό στην κατεύθυνση των 15 μαθητών ανά τάξη και τα Πανεπιστήμια με ολιγάριθμα κλιμάκια. Να εξασφαλιστούν με ευθύνη κυβέρνησης- Δήμων- Περιφερειών οι αναγκαίες αίθουσες κατάλληλα διαμορφωμένες για να γίνονται τα μαθήματα με ασφάλεια. Επίταξη τώρα χώρων που αξιοποιούν επιχειρηματικά τα Πανεπιστήμια για να καλυφθούν οι ανάγκες αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων. Προσλήψεις και μονιμοποίηση των εργαζομένων για την καθαριότητα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες για καθαριότητα των πανεπιστημιακών και σχολικών κτηρίων. Μέτρα στήριξης της φοιτητικής στέγης με σταθερό μηνιαίο επίδομα για όλους όσους νοικιάζουν σπίτι, ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών.  Η κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις να προχωρήσει σε επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα.  

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! 

 

Έχουμε πληρώσει πολλά και δε θα θυσιάσουμε την υγεία και τη μόρφωση μας! 

 

 Στην ένταση της καταστολής και στην κυβερνητική πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα μας για να εξυπηρετήσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, από κοινού με τους μαθητές!  

 

 


Comments are closed.