Νέα συλλαλητήρια – απάντηση στην καταστολή! Δεν τρομοκρατούμαστε!

Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ

Τα χτεσινά μαζικά, μαχητικά και γεμάτα παλμό φοιτητικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, σε πόλεις σε όλη τη χώρα έστειλαν βροντερό μήνυμα: Ένας χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια…ΩΣ ΕΔΩ!  Η μεγαλειώδης διαδήλωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη παρά την καταστολή  και την αποτυχημένη προσπάθεια διάλυσης της,   ήταν εκκωφαντική:  Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε μπροστά στην ένταση της καταστολής, την αστυνομοκρατία που επιστρατεύει η κυβέρνηση! Δεν υποτασσόμαστε, δε σκύβουμε το κεφάλι! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ανοίξουν οι σχολές, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος  Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση «κλείνει τα αυτιά της» στα αιτήματα υγειονομικών, εργαζομένων και φοιτητών για την ουσιαστική προστασία της υγείας του λαού.  Δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας και να την ίδια στιγμή με το νέο νόμο ετοιμάζεται να περιφρουρήσει το πανεπιστήμιο- επιχείρηση, επιχειρεί να μας κλείσει το στόμα σε εμάς και τους εργαζόμενους.

Οι μάσκες έπεσαν! Οι εικόνες αίσχους στη Νέα Σμύρνη, οι διώξεις σε βάρος φοιτητών του ΑΠΘ, η διαρκής παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο με αποκορύφωμα τις σημερινές προσαγωγές ξεμπροστιάζουν τους στόχους της κυβέρνησης! Η καταστολή αποτελεί βασικό συστατικό στην πολιτική τους που εκτός από τσακισμένα δικαιώματα θέλει να τσακίσει και κάθε φωνή διεκδίκησης και συλλογικού αγώνα! Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία αντί να μας τρομοκρατούν μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο, οι αγώνες μας είναι η απάντηση μας.

ΩΣ ΕΔΩ! Παίρνουμε τις σπουδές μας στα χέρια μας!  Ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί γιατί οι σχολές μας δεν ανήκουν στο Υπουργείο και την αστυνομία, ανήκουν στους φοιτητές!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ – ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Στην Αθήνα στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ αύριο στις 12μμ.

Στο συλλαλητήριο Εργατικών Συνδικάτων, Ομοσπονδιών την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6 μ.μ, στα Προπύλαια.

Comments are closed.