ΦΣ Λάρισας Όλοι στη μαθητική – φοιτητική πορεία Δευτέρα 5/4

Φοιτητικοί Σύλλογοι Λάρισας

Όλοι στην φοιτητική – μαθητική πορεία ενάντια στην καταστολή και στον αυταρχισμό. Δευτέρα 5/4 στις 13:30 στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Καταγγέλλουμε την τρομοκράτηση και την εξοργιστική πράξη βίας σε μαθητές της Λάρισας από δυνάμεις της αστυνομίας, που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν το χέρι ενός 13χρονου μαθητή!

Με βάση τις καταγγελίες την ώρα που τα παιδιά καθόντουσαν στο πάρκο δέχτηκαν “έφοδο” από αστυνομικούς που άρχισαν να τους κάνουν έλεγχο τρομοκρατώντας τους 13χρονους μαθητές. Αντί να μεταφέρουν τον τραυματισμένο μαθητή στο νοσοκομείο, τον πήγανε στο τμήμα, με τους γονείς του να ενημερώνονται 2 ώρες αργότερα!

Είμαστε σε μια περίοδο που οι μαθητές και οι φοιτητές είμαστε ακόμα έξω από τα σχολεία μας και τις σχολές μας. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε περάσει μεγάλη περίοδο εγκλεισμού με τα απανωτά lockdowns και με το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει καταρρεύσει.

Ταυτόχρονα, αντί η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις και λύσεις στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ενισχύει την καταστολή.

Η καταστολή, τα “περιστατικά” αστυνομικής βίας και οι περιπολίες στρατιωτικού χαρακτήρα αστυνομικών σε γειτονιές και πλατείες είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική.

Οι νέοι της Λάρισας, οι φοιτητές και οι μαθητές μέσα από τους μαζικούς αγώνες που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε δώσει ήδη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που περιορίζει τα δικαιώματα μας και ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Το επόμενο διάστημα οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους . Τους κάνουμε ξεκάθαρο πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Comments are closed.