ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

1Η ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Κλιμακώνουμε τους αγώνες ενάντια στο αντιδραστικό μέτωπο κυβέρνησης εργοδοτών Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ηγεσιών της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.
 
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει πιο δυναμικά πιο μαζικά να απαντήσουν, στην προσπάθεια ξεθεμελιωσης κάθε συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού δικαιώματος, στο τσάκισμα κάθε εργασιακής κατάκτησης.
Μας ετοιμάζουν χειρότερα με το νέο αντεργατικό έκτρωμα
Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη! Πετσοκόβουν τις συντάξεις των γονιών μας! Η σύνταξη για μας είναι μακρινό όνειρο. Οι λαϊκές οικογένειες θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο. Περισσότερα παιδιά λαϊκών οικογενειών θα αναγκαστούν να παρατείνουν η να παρατήσουν τις σπουδές τους και να βρουν δουλειά προκειμένου να στηρίξουν τα σπίτια τους που αιμορραγούν!
«Ασφαλιστικό» δεν σημαίνει μόνο σύνταξη, σημαίνει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σημαίνει δωρεάν φάρμακα σημαίνει άδεια μετ αποδοχών. Με μια κουβέντα σημαίνει την ελάχιστη προστασία του εργαζόμενου λαού!
Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Είναι μόνιμα και παίρνονται για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των καπιταλιστών και μετά την κρίση, πάνε μαζί με την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.
Να ξεσκεπαστούν οι απολογητές του σάπιου συστήματος
Η πανελλαδική γραμματεία του Μ.Α.Σ. καλεί τις τοπικές γραμματείες, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα να οργανώσουν την πιο πλατιά και ολόπλευρη ενημέρωση των σπουδαστών. Να οργανώσουν πρόγραμμα δράσης μέσα και έξω από τις σχολές, για να ξεσκεπάσουν:
·                     Την προπαγάνδα των μεγαλοκαπιταλιστών, της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και των μεγαλοκαθηγηταδων που ελέγχουν. Όλων αυτών που διδάσκουν υποταγή, ότι «πρόοδος» είναι να μην πάρουν οι γονείς μας σύνταξη ότι πρέπει να δουλεύουμε μέχρι το θάνατο,
·                     Τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, (ΠΑΣΠ ΔΑΠ) που σε αγαστή σύμπνοια υπερασπίζονται με κάθε τρόπο την πολιτική των κομμάτων τους, που λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει το ασφαλιστικό γιατί είμαστε «νέοι» άνθρωποι, ότι θα είμαστε η γενιά που δήθεν «θα νοικοκυρέψει τον τόπο». Θέλουν όμως να είμαστε η γενιά χωρίς δικαιώματα γι’αυτό προσπαθούν μπροστά στις εξεταστικές να εξαγοράσουν συνειδήσεις με σημειώσεις και ρουσφέτια, που έχουν στήσει παζάρι με τους υποψηφίους πρυτάνεις μεγαλοκαθηγηταδες
·                     Τους οπορτουνιστές ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ, ΕΑΑΚ, που στήνουν τις συγκεντρώσεις στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, που συμφώνησαν με τους βιομηχάνους πόσο θα σφαγιάσουν τα δικαιώματα των εργατών, έκαναν ανοιχτή απεργοσπασία στα σωματεία που πλειοψηφούν σε προηγούμενες απεργίες, υπερασπίζονται μαζί με τα υψηλόμισθα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παναγόπουλο(ΓΣΣΕ) Παπασπύρο (ΑΔΕΔΥ), το νόμο Σιούφα και Ρέππα, δηλαδή τον αντιλαϊκό νόμο για το ασφαλιστικό που ισχύει σήμερα .
Ανάπτυξη για τις ανάγκες του λαού, όχι για τα μονοπώλια!
Η μόνη διέξοδος που έχουμε μπροστά μας, που μπορεί να δώσει ελπίδα στους φοιτητές και τους σπουδαστές είναι η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα το ΠΑΜΕ η πάλη για να κερδίζει έδαφος η προοπτική της διεξόδου που θα βγει κερδισμένος ο λαός και η νεολαία και όχι τα μονοπώλια.
Όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές πυκνώνουμε τα Μπλοκ του Μ.Α.Σ.
Όλοι στα συλλαλητήρια  αντίστασης και καταδίκης των βάρβαρων μέτρων.

Comments are closed.