Κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους

Εργαζόμενε, εργαζόμενη,

που τα παιδιά σου βρίσκονται στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ και στα σχολεία

αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα

ΚΑΝΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών παίρνει την πρωτοβουλία να σε ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια. Η λαϊκή οικογένεια πληρώνει υπέρογκα ποσά για να πάρουν τα παιδιά της ένα πτυχίο-κουρελόχαρτο. Δεν πάει άλλο.

 Στα σχολεία η κατάσταση είναι απελπιστική. Λείπουν 20.000 εκπαιδευτικοί, τα βιβλία θα έρθουν από του … χρόνου! Μοιράζουν στους μαθητές φωτοτυπίες και DVD! Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν λεφτά και  καλούνε τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για όλα, την ώρα που η ανεργία και η ανέχεια σπάνε κόκαλα!

 Ούτε στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι τα πράγματα καλύτερα. Εκατοντάδες τμήματα δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας τα προγράμματα σπουδών λόγω έλλειψης καθηγητών και προσωπικού.

Ο νέος νόμος που ψήφισαν  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρης-Μπακογιάννη:

 ·         Δημιουργεί πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία.

·         Εντείνει το χτύπημα της τσέπης της λαϊκής οικογένειας που έτσι κι αλλιώς τα φέρνει δύσκολα βόλτα. Κόβουν τη δωρεάν σίτιση, ξεσπιτώνουν κόσμο από τις εστίες τις οποίες θα αφήνουν να ρημάζουν, τέρμα τα δωρεάν βιβλία. Ανοίγει ο δρόμος για τα δίδακτρα. Οι αιώνιοι φοιτητές είναι το προπέτασμα καπνού για τη διαγραφή των εργαζόμενων φοιτητών.

·         Χτυπάει τους οργανωμένους αγώνες αξιοποιώντας την προβοκάτσια και τους μηχανισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με τους αγώνες του λαού μας.

 Εργαζόμενε, εργαζόμενη,

αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα

 Οι νέες κυβερνητικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια είναι  εφαρμογή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που, ληστεύει το λαϊκό εισόδημα βάζοντας κάθε μήνα νέα χαράτσια, που διαλύει τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την Υγεία.

 ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ.

ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ – ΚΟΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θέλουν τα παιδιά σας που σπουδάζουν, να ζήσουν με χειρότερους όρους από εσάς που με κόπους και βάσανα καταφέρατε να φτάσετε ως εδώ.

Θέλουν τα παιδιά της φτωχής λαϊκής οικογένειας, που σήμερα αναγκάζονται να παρατείνουν τις σπουδές τους, να αναγκάζονται να τις εγκαταλείπουν πρόωρα ή να αγοράζουν πακέτα φτηνών γνώσεων, πληρώνοντας παράλληλα δίδακτρα, υπέρογκα ποσά για τη φοιτητική μέριμνα ,για να αποκτήσουν τελικά ένα πτυχίο-μενού σκόρπιων γνώσεων στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης – εκμετάλλευσης.

 Πρέπει να παλέψουμε μαζί φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες  για την ανατροπή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ ΕΕ ΔΝΤ που κάνει τη ζωή μας μαύρη. Φοιτητές και εργαζόμενοι να γυρίσουμε την πλάτη σε κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες

Στο φοιτητικό κίνημα οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αποτρέπουν τους φοιτητές να απαντήσουν στη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους, να συμπορευτούν με εσάς, το φυσικό μας σύμμαχο την εργατική τάξη. Κάνουν τα πάντα για να γίνουμε κλακαδόροι των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αυτών δηλαδή που έχουν υπογράψει μηδενικές αυξήσεις για εσάς, αυτών που είναι το καλύτερο στήριγμα της κυβερνήσεις μέσα στο εργατικό κίνημα.

Για αυτό το λόγο στο φοιτητικό κίνημα συγκροτήθηκε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η συσπείρωση φοιτητικών συλλόγων, εκατοντάδων επιτροπών αγώνα, απλών φοιτητών. Το ΜΑΣ πρωτοστάτησε και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών!

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

 Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει οργανωμένη λαϊκή αντίδραση, Ο αγώνας στα ΑΕΙ-ΤΕΙ να συνδεθεί με τον αγώνα του λαού. Να συνδεθεί με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, που πρωτοστατεί στην πάλη στους τόπους δουλειάς, ώστε οργανωμένα να πουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όχι στα χαράτσια, για το εισόδημα και  τις ΣΣΕ, για σταθερή – μόνιμη δουλειά, για Υγεία, ενάντια στην κατάργηση της λίστας φαρμάκων. Με την πάλη των μικρών μαγαζατόρων για να μην αφανιστούν, ενάντια στο χαράτσι του ΦΠΑ. Καμιά συναίνεση για το πέρασμα αυτών των μέτρων.

 Εργαζόμενε, εργαζόμενη,

αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα

 
 ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ- ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

ΠΑΛΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

 Πάρε θέση στον αγώνα με το Π.Α.ΜΕ., την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ . Απαίτησε να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-μετακίνηση-συγγράμματα, να δοθεί μηνιαίο επίδομα ενοικίου-σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές-σπουδαστές που οι γονείς τους δεν τα βγάζουν πέρα, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένους

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η γνώση που παράγει η ανθρωπότητα να γίνει κτήμα του λαού, της νεολαίας. Εμπόδιο είναι η εξουσία των μονοπωλίων και η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.

Η διέξοδος βρίσκεται  στην πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Εκεί μόνο μπορεί να σχεδιάζεται κεντρικά και οργανωμένα η Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, το Ενιαίο Δωδεκάχρονο σχολείο ώστε να μην είναι εμπόρευμα και προνόμιο των λίγων αλλά μέσο ανάπτυξης και ευημερίας για τον ίδιο το λαό.

ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

Comments are closed.