Κάλεσμα Αγώνα προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές. Κάθε σχολή, τμήμα, εξάμηνο να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα

  • Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου! Εκλογές τώρα. Έξω η τρόικα από την Ελλάδα.
  • Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ.  Αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία.
  • Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του

H Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, κάθε αγωνιστή φοιτητή και φοιτήτρια, όλους τους φοιτητές από τα φτωχά λαϊκά στρώματα από όλη την Ελλάδα:

  • να πρωτοστατήσουν στην ενημέρωση των φοιτητών μπροστά στην νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ στις εναπομείναντες κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας.
  • να οργανώσουν τον αγώνα με συνελεύσεις-εκδηλώσεις-συσκέψεις-περιοδείες- ενημερώσεις ώστε το κάθε έτος και εξάμηνο, το κάθε εργαστήριο και αμφιθέατρο, ο κάθε φοιτητικός σύλλογος να γίνει κάστρο αντίστασης, να γίνει Χαλυβουργία.
  • να πρωτοστατήσουν στην έκφραση αλληλεγγύης στον τίμιο, ηρωικό και δίκαιο αγώνα των Χαλυβουργών και όλων των υπόλοιπων εργοστασίων και κλάδων που ήδη βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
  • να κάνει πέρα τους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τους φοιτητοπατέρες των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ που καιρό τώρα έχουν βάλει πλάτη για να υλοποιείται και να διαδίδεται η βάρβαρη πολιτική. Να απομονώσουν τις ομάδες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να ξεπλύνουν τις πάμπολλες αμαρτίες τους πίσω από δήθεν αγωνιστικές κορώνες 

Συνάδελφε-ισσα,
Η δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων, η απλήρωτη εργασία, η εκτόξευση της ανεργίας στο 35% για τους νέους, έχουν οδηγήσει εμάς και τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία. Σήμερα ζητούν νέες θυσίες για τη διάσωση του καπιταλισμού και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Φέρνουν νέα μείωση μισθών, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου, σμπαραλιάζουν τις όποιες «φοροελαφρύνσεις» για τις κάθε είδους δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών. Προχωράνε στο λεγόμενο «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων», σε νέα φοροεπιδρομή και χαράτσια. Νέες αυξήσεις έρχονται σε εισιτήρια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. Η Υγεία μετατρέπεται σε πάνακριβο εμπόρευμα με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ.  Κατεδαφίζουν το Ασφαλιστικό Σύστημα.
Θέλουν οι νέοι εργαζόμενοι να δουλεύουν για δύο χρόνια με 592 ευρώ μεικτά, με συμβάσεις "εργασιακής εμπειρίας”. Επιβάλλουν εργασιακό μεσσαίωνα και μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα.
Οι φοιτητές των λαϊκών στρωμάτων που σήμερα βρίσκονται στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δηλώνουμε ότι:

  • Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συμφοιτητή.
  • Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια -συλλογικά και οργανωμένα-γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε! Ούτε ευρώ για πάσο, σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα.
  • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Κανένας φοιτητής να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις σπουδές του.Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως
  • Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήριων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας. Θα πολλαπλασιάσουν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα.
  • Κανένας φοιτητής-καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Οργανωμένα, με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων εμποδίζουμε την προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης. 
  • Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, την κρατική καταστολή, την αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα.

Είναι ψέμα ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για να σωθεί η χώρα και να μειωθεί το χρέος. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απελευθέρωση των απολύσεων και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών δεν μειώνουν το έλλειμα. Αντίθετα θωρακίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων που ευθύνονται για την καπιταλιστική κρίση. Για να «μείνουμε στην Ευρώπη» μας οδηγούν σε μισθούς και δικαιώματα …Κίνας.
Μαζί με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ
Μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού και τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις τους (ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ), μαζί με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα (ΟΓΕ)
παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Στην Αθήνα στις 17 Γενάρη κλείνουμε τις σχολές. Συμμετέχουμε στην παναττική απεργία και στη συγκέντρωση στις 11π.μ. στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ. Κανείς για μάθημα, κανείς για δουλειά. Όλοι στο δρόμο των απεργών χαλυβουργών.
Σε όλες τις πόλεις συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια των ταξικών σωματείων και των αγωνιστικών συσπειρώσεων των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και των γυναικών.

 

Comments are closed.