17 ΓΕΝΑΡΗ Όλοι στην παναττική απεργία! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!

Αποδέσμευση από την ΕΕ με εξουσία του λαού. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας. Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα!
Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ. 

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), με τη στήριξη της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και των αστικών ΜΜΕ, φέρνει νέα μέτρα. Ως τώρα έχουν γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας με την ανεργία να φτάνει στη νεολαία το 35%, τη δραστική μείωση μισθών, το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων. 
Τώρα φέρνουν νέα μείωση μισθών, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου, σμπαραλιάζουν τις όποιες «φοροελαφρύνσεις» για τις κάθε είδους δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών. Προχωράνε στο λεγόμενο «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων». Νέες αυξήσεις έρχονται σε εισιτήρια, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, νέες περικοπές στην Υγεία. Κατεδαφίζουν το Ασφαλιστικό Σύστημα. 

Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη φτώχεια των οικογενειών μας.
Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Οι χαλυβουργοί δείχνουν τον δρόμο!

Πάνω από 2 μήνες οι 400 εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» βρίσκονται έξω απ' τις πύλες του εργοστασίου και δίνουν μια μεγαλειώδη μάχη για την ίδια τους τη ζωή, τη ζωή των παιδιών τους. Την ώρα που η εργοδοσία επιβάλλει το 5ωρο, την εκ περιτροπής εργασία, τη μείωση μισθών και τις απολύσεις οι εργάτες απαντούν ενωμένοι, σαν μια γροθιά. 
Οι χαλυβουργοί έκαναν το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα και είναι ήδη νικητές σε έναν τίμιο αγώνα. 400 εργάτες έχουν δώσει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μάθημα τιμιότητας και αξιοπρέπειας σε όλους μας! Συγκλονίζει όλη τη χώρα η αλληλεγγύη εργατών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, φοιτητών, ακόμα και μικρών παιδιών.
Η επίθεση του Βιομήχανου Μάνεση της Ελληνικής Χαλυβουργίας στα εργατικά δικαιώματα δεν αφορά μόνο τους χαλυβουργούς. Μας αφορά όλους. Ο Μάνεσης λειτουργεί ως «λαγός» στη συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης, επιχειρεί να υλοποιήσει τα όσα έχει αποφασίσει η τάξη του για κάθε κλάδο και εργατικό χώρο. Η απεργία πρέπει να αποτελέσει έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης σε κάθε τόπο δουλειάς και σπουδών και ταυτόχρονα εκδήλωση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς και στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς.
Όλο αυτό το διάστημα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έχει πρωτοστατήσει στην έκφραση αλληλεγγύης από τους φοιτητικούς συλλόγους με ψηφίσματα, συναυλίες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης, οικονομική στήριξη, συνεχή παρουσία στις πύλες του εργοστασίου, στους αγώνες-συλλαλητήρια-κινητοποιήσεις των εργατών.
Όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές, όλος ο λαός πρέπει να μάθει τη βρώμικη επίθεση που δέχεται ο αγώνας των χαλυβουργών από την παράταξη της ΠΑΣΠ που με χυδαία ψέματα προπαγανδίζει τη θέση των βιομηχάνων και λέει πως «η απεργία είναι συμφωνημένη με το Μάνεση». Το ίδιο κάνουν η ΔΑΠ, διάφορα χαφιεδοσάιτ. Ακόμα και οι παράταξεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ ψήφισαν λευκό σε μια σειρά Διοικητικά Συμβούλια (Μαθηματικό Αθήνας, Ναυπηγοί ΕΜΠ).  

Έχουμε χρέος κάθε σχολή, τμήμα, εξάμηνο να γίνει μια χαλυβουργία. 
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος! Διαγραφή όλου του χρέους!

Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συμφοιτητή.
Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια -συλλογικά και οργανωμένα-  γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε! Συμμετέχουμε στο λαϊκό αγώνα. Δεν πληρώνουμε για πάσο, σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα.
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήριων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας. Θα πολλαπλασιάσουν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα.
Κανένας φοιτητής-καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Οργανωμένα, με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων εμποδίζουμε την προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης. 
Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, την κρατική καταστολή, την αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα.

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή, πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση.  Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση. Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις  θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις. 
Ο αγώνας ο δικός σου, των γονιών σου δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν δεν ξεμπερδεύουμε μια και έξω με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο εργατικό και το φοιτητικό κίνημα. 
Στις 17 Γενάρη απεργούμε όλοι, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής δεν πάει στη δουλειά, κανείς δεν πάει στην πρακτική, κλείνουμε τις σχολές. 
Διαδηλώνουμε, συναντιόμαστε στους δρόμους με το ΠΑΜΕ και τους εργάτες. Δυναμώνουμε τη συμμαχία με τους μικρούς μαγαζατορες και την ΠΑΣΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ, τους μαθητές και τα Συντονιστικά τους Όργανα.

Οργανωμένη ανυπακοή, συμμαχία για την ανατροπή!
Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του!
Όλοι στο δρόμο των απεργών χαλυβουργών. Να βουλιάξει η Αθήνα!
Όλοι στην Απεργία στις 17 ΓΕΝΑΡΗ

Comments are closed.