Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα
Στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30π.μ
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε καλεί να συμμετάσχεις μαζικά και δυναμικά στις φετινές πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα όπου και αν βρίσκεσαι. Να στείλεις μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης και αντεπίθεσης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ότι δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.
Με τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών δίπλα στου εργάτες και το ΠΑΜΕ να βάλουμε φρένο στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης μαζί με τους μεγαλέμπορους για μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα.
Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι απεργία!
Είναι μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης, εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής μας, προβολής των αιτημάτων μας. Είναι μέρα βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Είναι μέρα συνέχισης του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματά τους που μας προσφέρουν μετά τις σπουδές την ανεργία ή την κακοπληρωμένη δουλειά.
Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο του αγώνα απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά
Η ματωμένη Πρωτομαγιά διδάσκει πως τίποτα δεν χαρίζεται. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις από τα πάνω, με έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή αυτού του σάπιου συστήματος. Τίποτα δεν κερδίζεται με παζάρια και παρακάλια από τους εκμεταλλευτές, τις κυβερνήσεις, το κράτος τους. Όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.
Δε θα γίνουμε η γενιά που θα γνωρίσει το 8ωρο, το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία στα βιβλία της Ιστορίας! Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή με τα ψίχουλα των 400€ για να σωθούν τα κέρδη των βιομήχανων και των εφοπλιστών!
Εμπιστεύσου τη δύναμή σου. Δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα όσο συμβιβαζόμαστε με το «μικρότερο κακό», όσο ο καθένας κοιτάει να βρει λύση στα προβλήματα μόνος του, όσο σκύβουμε το κεφάλι. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών πρέπει να μπούμε στον αγώνα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε! Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους νέους που πλήττονται, με το ταξικό εργατικό κίνημα, τους μικρομαγαζάτορες, τους φτωχούς αγρότες που αγωνίζονται!
Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση των φοιτητών και των σπουδαστών.
Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης
Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
Κανένας εργαζόμενος σπουδαστής, κανένας πρακτικάριος να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.
Για το δικαίωμά μας στις δωρεάν σπουδές και για το πανεπιστήμιο των λαϊκών αναγκών.
Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια να συγκροτηθούν άμεσα μετά τις εκλογές, να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Comments are closed.