ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ! ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεδιπλωθεί οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, να ενισχυθεί ο εκφυλισμός.

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 11/4, η ΠΑΣΠ, με ομάδα μπράβων χτύπησε φοιτητές στο ΤΕΙ Πάτρας.

Την ίδια μέρα έγινε ολοήμερος αποκλεισμός του Προέδρου του ΤΕΙ από μέλη των ΕΑΑΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και «αντιεξουσιαστών». Το θέμα αξιοποιήθηκε και υπερπροβλήθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ, το ΜΕΓΚΑ, τον ΣΚΑΙ και τις εφημερίδες των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, για να συκοφαντηθεί ο οργανωμένος αγώνας και το σπουδαστικό κίνημα.

Το Σάββατο 13/4 δέχτηκαν επίθεση τα γραφεία της ΔΑΠ στην Πάτρα, από ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος της Πάτρας (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) αρνούνται χωρίς αιτιολογία να παραχωρήσουν χώρο στο κέντρο της πόλης – όπως γίνεται κάθε χρόνο, για τη διεξαγωγή των εκλογών των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου.

Καθόλου άσχετες δεν είναι αυτές τις ενέργειες από τα άλλα περιστατικά στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Στο ΠΑ.ΠΕΙ., μέλη της ΔΑΠ, προπηλάκισαν άτομο από τον λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό χώρο» γιατί τους πέταξε έναν καφέ και την επόμενη μέρα, άτομα αυτού του χώρου, εισέβαλαν με κράνη και ρόπαλα στο πανεπιστήμιο όπου κατέστρεψαν το προεκλογικό φεστιβάλ της ΔΑΠ και το δωματιάκι της.

Στο ΑΕΙ της Σπάρτης και του Ναυπλίου εκφράστηκε προσπάθεια να εφαρμοστεί ο νόμος-έκτρωμα της κυβέρνησης που προβλέπει εκλογές με ενιαία ψηφοδέλτια.

Στον Πύργο από κοινού ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΑΡΕΝ, αποφάσισαν την αναβολή των φοιτητικών εκλογών για μετά το Πάσχα.

Σκέψου ποιόν συμφέρουν αυτές οι ενέργειες

 

Ποιον συμφέρει αν όχι την συγκυβέρνηση, την ΕΕ, τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους και τα κανάλια τους, να μην υπάρχει μαζική συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, να μην καταδικαστούν μαζικά οι παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ;

Τι ρόλο παίζουν οι «αγωνιστές» για τις τηλεοράσεις και τις οθόνες των ΕΑΑΚ – ΣΥΡΙΖΑ με τις τυχοδιωκτικές τους ενέργειες;

Είναι ή δεν είναι όλοι αυτοί που θέλουν τα όργανα του κινήματος διαλυμένα, γιατί τους βολεύει η ανοργανωσιά και η αποχή, γιατί θέλουν φοιτητικούς συλλόγους όργανα του κράτους, πλασιέ των μονοπωλίων και συνδιαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής;

Τι ρόλο παίζουν από τη μία η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ με τραμπούκους και από την άλλη δήθεν «αντιεξουσιαστές» με τυφλά χτυπήματα, αν όχι για να προβοκάρουν και να εκφοβίσουν; 

ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ: θέλουν φοιτητικό κίνημα διαλυμένο, ανοργάνωτο, εκφυλισμένο, με τους φοιτητές στη γωνία.

 

Μπες στον αγώνα! Πάρε πάνω σου την προσπάθεια για ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους, οργανωτές του αγώνα και όχι όργανα της κυβέρνησης και του κράτους!

Στις 17 Απρίλη στήριξε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ,

Στείλε μήνυμα: Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία!

Δεν δεχόμαστε να ζούμε σαν σκλάβοι!

Δεν δεχόμαστε να γίνουμε πελάτες, αυριανοί άνεργοι και φτηνοί απόφοιτοι εργαζόμενοι!

Comments are closed.